Multivitaminen

Multivitaminen gebruiken om lekker in je vel te zitten?

Total
0
Deelacties

Multivitaminen – waarom zou je die gebruiken? Elke dag streven we naar evenwicht in ons leven. We proberen goed te eten, meer te bewegen en beter te slapen. We proberen door onze dagen en weken te navigeren met zo min mogelijk stress.

Maar soms, zelfs als we ons best doen, hebben we een boost nodig; we moeten het welzijn van ons lichaam verbeteren om de stress, de slechte slaap én de voedingstekorten – voorgekomen uit ons drukke leven – te verwerken en aan te vullen. Dat is waar supplementen ons goed bij kunnen helpen!

Om vitaminetekorten te voorkomen of zo effectief mogelijk aan te vullen, hebben de meesten van ons weleens gezocht naar een kwalitatief hoogwaardige multivitamine die dagdagelijks gebruikt kan worden. In dit artikel besteden wij aandacht aan het belang en het nut van multivitaminen voor je gezondheid.

De inhoud van dit artikel is gebaseerd op wetenschappelijke publicaties en is geschreven in samenwerking met medische specialisten / voedingsdeskundigen.

Multivitaminen: Zijn die wel echt werkzaam?

Multivitaminen supplementHet is aangetoond dat een multivitamine als voedingssupplement het vermogen heeft om ons welzijn te verbeteren. Dit is te danken aan de vele voedingsstoffen die multivitaminen kunnen bevatten.

Van het mineraal calcium en vitamine D is bijvoorbeeld bewezen dat het helpt bij de gezondheid van de botten, van foliumzuur is bewezen dat het geboorteafwijkingen vermindert en ook B-vitaminen kunnen het energiepeil verhogen en helpen bij neurologische functies. Maar dat is nog niet alles!

Van magnesium in een multivitamine is bewezen dat het ons lichaam ontspant, antioxidanten kunnen bepaalde vormen van kanker voorkomen, en zowel vitamine C als zink hebben aangetoond de immuunfunctie van het menselijk lichaam te verhogen.

Dit zijn slechts enkele van de voordelen die een goede multivitamine te bieden heeft. Het moge duidelijk zijn: Multivitaminen kunnen beschouwd worden als een belangrijk supplement.

Zit er in een multivitamine alles wat we nodig hebben?

Multivitaminen lekker in je velHoewel multivitaminen een geweldige aanvulling zijn op een gezond dieet, heeft iedereen unieke gezondheidsbehoeften. Onze gezondheid moet daarom nooit worden benaderd vanuit een “one-size-fits-all”-mindset.

Om die reden is het mogelijk dat een multivitamine gezondheidsproblemen niet volledig voorkomt of aanpakt. Hierbij kun je denken aan het verbeteren van een slechte spijsvertering, het bevorderen van de slaap én het optimaliseren van het lichamelijke en het geestelijke herstelproces.

Er zijn veel supplementen die in combinatie met een multivitamine specifieke gezondheidsbehoeften – zoals eerder beschreven – doeltreffender kunnen verbeteren of verhelpen. Omega-3-vetzuren kunnen bijvoorbeeld de gezondheid van mensen met hoge triglyceriden ondersteunen, terwijl voedingssupplementen met knoflook kunnen helpen om een hoge bloeddruk te verlagen.

Wat zijn de meest gebruikte multivitaminen?

Als je worstelt met stress, een gebrek aan slaap, verlies van energie en / of het onvermogen om balans in je leven te vinden; werk dan naar een betere gezondheid toe door hoogwaardige multivitaminen en supplementen in je dagelijkse routine te integreren.

Zoek bij voorkeur naar een multivitamine die:

  1. Natuurlijk is
  2. Vrij van allergenen is
  3. Zeer biologisch-toegankelijk voor het lichaam is (gemakkelijker voor je lichaam om te absorberen)
  4. Op zuiverheid getest is
  5. Zonder vulstoffen, kunstmatige kleuren of additieven geproduceerd is

Alle organisaties die supplementen produceren zullen met elkaar concurreren door jou aan te moedigen hun product aan te schaffen zonder in te gaan op de bovenbeschreven punten, maar betrouwbare supplementenfabrikanten leggen uit waarom hun product superieur is ten opzichte van andere producenten.

Een goede multivitamine beschikt namelijk over wetenschappelijk bewijs om de formulering te ondersteunen en de producent moet altijd bereid zijn om bronnen ter bewijslast met consumenten te delen.

Een reactie achterlaten

Schrijf Je In En Ontvang 25% Korting

Onze supplementen winkel wordt binnenkort gelanceerd! Om dat te vieren, geven wij jou 25% korting op je bestelling. Wees er als eerste bij en meld je onderstaand aan voor onze nieuwsbrief.

Dit Vind Je Wellicht Ook Interessant