Supplementen voor senioren

Supplementen voor senioren ter ondersteuning van ouderdom

Total
0
Deelacties

Zijn supplementen voor senioren nodig? In de ideale wereld zou je namelijk al jouw essentiële voedingsstoffen uit groenten, fruit en andere onbewerkte voedingsmiddelen halen. Het eten van een verscheidenheid aan gezond voedsel is ongetwijfeld de beste manier om de voedingsstoffen binnen te krijgen die je nodig hebt.

Maar naarmate je ouder wordt, maken hormonale veranderingen in je lichaam het steeds moeilijker om de benodigde inname van bepaalde mineralen en vitaminen te bereiken. Je lichaam zal geleidelijk beginnen te verzwakken en het vermogen verliezen om vrij te blijven van ziekten, infecties te bestrijden en spiermassa te produceren.

Voedingssupplementen kunnen echter een belangrijke bijdrage leveren aan het ouderdomsproces. Supplementen voor senioren bevatten stoffen die gebruikt kunnen worden om het risico op gezondheidsproblemen te verminderen of om voedingsstoffen toe te voegen aan je dieet die je anders niet zou binnenkrijgen.

De inhoud van dit artikel is gebaseerd op wetenschappelijke publicaties en is geschreven in samenwerking met medische specialisten / voedingsdeskundigen.

Voedingsbehoeften van senioren

Voedingssupplementen voor senioren
Supplementen voor senioren: Nuttig?

Supplementen kunnen essentieel zijn voor iedere leeftijdscategorie, maar senioren hebben ze meer nodig omdat ze specifieke moeilijkheden kunnen ondervinden bij het binnenkrijgen van de juiste voedingsstoffen.

Chronische aandoeningen en medicijnen kunnen het vermogen om cruciale vitaminen te absorberen namelijk verminderen – zelfs uit vitaminerijk voedsel en vitaminerijke dranken.

Over het algemeen hebben senioren een tekort aan vitamine A, C, D en E. Maar ook een tekort aan vitamine K komt regelmatig bij ouderen voor. Wat een tekort aan mineralen betreft, dient er gedacht te worden aan bijvoorbeeld zink, calcium, ijzer en magnesium. Het zou helpen als je je als zijnde senior ook zou focussen op supplementen die rijk zijn aan omega 3 vetzuren en glucosamine.

Multivitaminen zijn de meest gebruikte voedingssupplementen in België. Door je dieet aan te vullen met de essentiële voedingsstoffen middels suppletie van multivitaminen, kun je een betere gezondheid en immuniteit bewerkstelligen. Dit soort supplementen voor senioren zijn dus erg geschikt!

Supplementen voor senioren ter aanvulling van dieet

Er zijn verschillende problemen die het dieet van senioren kunnen beïnvloeden. Om te beginnen kunnen veranderingen in het vermogen om voedsel te ruiken en te proeven bijdragen aan het verlies van eetlust.

Veel ouderen besteden ook minder tijd aan koken dan voorheen, en tandheelkundige aandoeningen kunnen de consumptie van bepaalde voedingsmiddelen eveneens beïnvloeden. In de voorgaande gevallen kan suppletie door ouderen een effectieve manier zijn om de ontbrekende voedingsstoffen aan te vullen.

Andere factoren naast voedingssupplementen voor senioren

Supplementen voor ouderen
Voedingssupplementen voor ouderen

Naarmate we ouder worden, hebben we de neiging om meer tijd binnenshuis door te brengen. Onze huid wordt minder blootgesteld aan uv-stralen en kan daardoor minder vitamine D afgeven aan het lichaam.

De zon is namelijk verantwoordelijk voor het activeren van de synthese van vitamine D. Vitamine D is zeer belangrijk voor het bevorderen van botmineralisatie, het versterken van het immuunsysteem én de opname van calcium.

Vitamine B12 is een andere vitamine die we niet gemakkelijk opnemen naarmate we ouder worden. Voor een optimale opname van deze vitamine is maagzuur nodig. Senioren maken veelal minder maagzuur aan dan voorheen. Suppletie van vitamine B12 kan ervoor zorgen dat dit tekort doeltreffend verholpen wordt.

Supplementen worden verkocht in de vorm van capsules, pillen, geltabs, poeders, extracten of vloeistoffen. Je hebt geen doktersrecept nodig om deze producten te kopen, maar wij adviseren je om eerst contact op te nemen met je huisarts, alvorens je voedingssupplementen gaat gebruiken.

Samenvatting supplementen voor senioren

Wanneer we kijken naar de hormonale veranderingen die het menselijk lichaam doormaakt naarmate zij ouder wordt, dienen senioren zich bewust te zijn van de waarschijnlijke tekorten aan vitaminen en mineralen die daarmee verband houden. Supplementen voor senioren kunnen, zoals eerder beschreven, helpen deze tekorten aan te vullen. Het is bewezen dat het gebruik van de juiste supplementen voor ouderen de algehele kwaliteit van het leven verbetert.

Als je ervoor kiest om supplementen te gaan gebruiken, richt je dan bijvoorbeeld op 50+ multivitaminen. Deze supplementengroep houdt namelijk verband met de juiste middelen voor jouw leeftijdscategorie. Raadpleeg echter eerst een (huis)arts voordat je begint met het nemen van voedingssupplementen.

Een reactie achterlaten

Schrijf Je In En Ontvang 25% Korting

Onze supplementen winkel wordt binnenkort gelanceerd! Om dat te vieren, geven wij jou 25% korting op je bestelling. Wees er als eerste bij en meld je onderstaand aan voor onze nieuwsbrief.

Dit Vind Je Wellicht Ook Interessant