De overgang veraangenamen

Hoe veraangenaam je de overgang met natuurlijke producten?

Total
0
Deelacties

De overgang is een vervelende periode waarin het vrouwelijke lichaam verandert. Die veranderingen gaan vaak gepaard met gezondheidsklachten, zoals opvliegers, vermoeidheid, een slecht humeur of zelfs een depressie.

Daar kun je bij een huisarts medicatie voor krijgen die je uiteindelijk maar kortdurend kunt gebruiken. En als je stopt met de desbetreffende medicatie, dan komen de klachten vaak direct terug. Daarom is het verstandiger om te kiezen voor natuurlijke producten en voedingsmiddelen tegen klachten tijdens de overgang.

De inhoud van dit artikel is gebaseerd op wetenschappelijke publicaties en is geschreven in samenwerking met medische specialisten / voedingsdeskundigen.

Klachten in de overgang verminderen met natuurlijke producten

De overgang natuurlijke productenJe kunt de meeste gezondheidsklachten tijdens de overgang prima oplossen middels het gebruik van natuurlijke producten, zoals groenten en fruit. Je kunt bijvoorbeeld denken aan noten, peulvruchten en soja. Deze gevarieerde voeding zit boordevol plantaardige oestrogenen.

Deze oestrogenen zijn vrijwel identiek aan de oestrogenen die in het menselijk lichaam zitten, waardoor ze makkelijk opgenomen kunnen worden.

Daardoor reduceren ze eventuele oestrogeen-tekorten in het lichaam. Dit zorgt ervoor dat overgangsklachten verminderen, zodat je weer meer in het dagelijkse leven kunt doen dat voorheen.

Natuurlijk is het niet vanzelfsprekend dat je ineens meer natuurlijke producten zult eten die klachten tijdens de overgang kunnen verhelpen. Maar door te kiezen voor een natuurlijk dieet – bestaande uit de juiste natuurlijke producten – zal je bemerken dat je jezelf langzaamaan beter kunt voelen gedurende de overgang.

Daarnaast hoeft het zeker geen straf te zijn om jouw dieet met meer natuurlijke levensmiddelen aan te vullen. De meeste gezonde gerechten zijn immers erg lekker – zo ook voor het hele gezin. Het is dus feitelijk een win-winsituatie: Minder overgangsklachten én lekkere, gezonde maaltijden.

Met andere woorden, de overgang kun je dus eveneens prima gebruiken om aan een gezonde gezinssituatie te werken, waarbij gezond en natuurlijk eten een belangrijker onderdeel wordt. Je leert samen met jouw gezinsleden nieuwe smaken ontdekken.

Veraangenaam deze periode met soja, noten en peulvruchten

Fijne overgang natuurlijke productenIn zowel noten als peulvruchten als soja zitten natuurlijke oestrogenen en essentiële bouwstoffen. Zoals eerder beschreven in dit artikel, is dit type oestrogeen vrijwel identiek aan het oestrogeen dat van nature in het menselijk lichaam voorkomt.

Een ander voordeel van het nuttigen van soja, noten en peulvruchten gedurende de overgang, is dat het botontkalking aanzienlijk kan afremmen en verminderen. Dit draagt alsmede bij aan het verbeteren van jouw gezondheid.

Als je kiest voor het eten van heerlijke noten, peulvruchten of soja, dan neem je ook voldoende aanvullende bouwstoffen tot je. Denk bijvoorbeeld aan het mineraal ijzer, waardoor je lichaam zich tijdens de overgang snel sterker zal voelen en je meer energie zult krijgen.

Het fijne van deze natuurlijke producten is dat het makkelijk geconsumeerd kan worden. Tevens vinden veel mensen noten, peulvruchten en soja lekker van smaak. Ze vallen eveneens goed te combineren met veel gerechten of eetmomenten gedurende de dag.

Het nadeel van noten, peulvruchten en soja is dat sommige mensen er niet van houden of dat ze er allergisch voor zijn. Pas daarom goed op wanneer je kiest voor deze producten – het gebruikmaken van deze natuurlijke producten mag immers niet resulteren in allergische reacties.

De relatie tussen de overgang en vitamine D

Overgang en vitamine DMet vitamine D rijke voedingsmiddelen, waaronder vis en ei, verklein je tijdens de overgang de kans op botontkalking en versterk je jouw botten daar waar mogelijk is. Het is dus raadzaam om regelmatig te kiezen voor heerlijke vis of om een aantal eieren te eten. Maar net zoals bij alle andere voedingsmiddelen is een goede balans hierin erg belangrijk.

Het voordeel van het consumeren van voedingsmiddelen die rijk aan vitamine D zijn, is dat je een ruime keuzemogelijkheid hebt. In België zijn er namelijk tal van producten te koop die deze vorm van vitamine bevatten.

Het nadeel van vitamine D rijke voeding is dat het om producten gaat die je mogelijkerwijs liever wilt mijden, omdat je bijvoorbeeld geen dierlijke producten wilt eten. Dan kun je als vervangend product voor noten kiezen, wat al eerder in dit artikel aan bod gekomen is. Tevens kunnen supplementen met vitamine D een snelle en doeltreffende manier zijn om jouw vitamine D-niveau aan te vullen.

Je kunt producten met vitamine D vinden in elke supermarkt of reformzaak. Wil je liever supplementen slikken, dan kan een (online) drogisterij de uitkomst bieden.

Ook is het goed om te vermelden dat de meeste vrouwen hun vitamine D inname pas tijdens de overgang verhogen. Maar waarom zou je dat niet eerder doen? Deze vitamine is namelijk zeer belangrijk voor ons lichaam, omdat het één van de bouwstenen van een goedwerkend immuunsysteem is. Je kunt dus jouw immuunsysteem sterker maken door je vitamine D inname te verhogen; zelfs wanneer je jezelf niet in de overgang bevindt.

Groenten en fruit met veel vitaminen

Groenten en fruit etenEet jezelf gelukkig met groenten en fruit! Dankzij vitaminerijke groenten en fruit verbeter je immers de weerstand die je hebt. Dat is zeker tijdens de overgang cruciaal, omdat het lichaam door alle veranderingen behoorlijk van slag kan zijn.

Maar waarom zijn deze natuurlijke producten zo belangrijk tijdens de overgang? Welnu, na het eten van vitaminerijke groenten en fruit, krijgt jouw lichaam tijdens de overgang weer nieuwe bouwstoffen aangeleverd. En dat heeft jou lichaam in die situatie meer dan nodig, aangezien de overgang flink wat impact op jouw lichaam maakt.

Het voordeel van vitaminerijke groenten en fruit eten, is dat je een ruime keuzemogelijkheid hebt. Het is dus vrij eenvoudig om jouw vitaminerijke maaltijd geheel naar smaak en wens aan te passen.

Een ander voordeel is dat de vitaminen goed voor je weerstand zijn en ze jouw huid er beter uit zullen laten zien. Bovendien zitten groenten en fruit vol met natuurlijke voedingsstoffen die het lichaam goed kan gebruiken, zoals ijzer, zink en andere mineralen.

Het nadeel van vitaminerijke groenten en fruit consumeren, is dat niet in ieder seizoen dezelfde groenten en fruit beschikbaar zijn. Daardoor moet je in ieder seizoen andere keuzes maken.

Gezonde voeding voor een fijne overgang

Het eten van gezonde voeding zou, zeker tijdens de overgang, als basis van jouw gezondheid gezien moeten worden. Gezonde voeding – bestaande uit tal van natuurlijke producten – zorgt er namelijk voor dat jouw lichaam de juiste voedingsstoffen kan opnemen. Denk daarbij aan oestrogeen, maar ook aan mineralen en vitaminen.

Beter gezegd: Deze voedingsstoffen zijn extra belangrijk tijdens de overgang, want ze zorgen ervoor dat jouw lichaam goed en doeltreffend kan blijven functioneren. Kortom, het eten van producten die natuurlijk zijn, resulteert in brandstof voor jouw lichaam. Je kunt er overdag goed door functioneren en zult er ’s nachts beter door slapen.

Een reactie achterlaten

Schrijf Je In En Ontvang 25% Korting

Onze supplementen winkel wordt binnenkort gelanceerd! Om dat te vieren, geven wij jou 25% korting op je bestelling. Wees er als eerste bij en meld je onderstaand aan voor onze nieuwsbrief.

Dit Vind Je Wellicht Ook Interessant